Москва вимагає від окупаційної влади повної паспортизації місцевого населення до 2026 року

1 min read

Москва вимагає від окупаційної влади на тимчасово захоплених територіях повної паспортизації населення до 2026 року. Однак місцеві мешканці й надалі ігнорують видачу російських документів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

“Мешканці тимчасово окупованих територій продовжують саботувати видачу паспортів й Кремль тисне через це на гауляйтерів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ЦНС, окупанти створюють такі умови на захоплених землях, коли життя без російського паспорта стає критично складним.

Втім, попри старання, рівень паспортизації на окупованих територіях не досягає 50% за два роки. Саме тому, як стверджується в повідомленні, Москва навіть офіційно “дозволила голосувати” без паспорта на тимчасово захоплених територіях у березні.

“Без російської макулатури українцю відмовляють в медичних послугах, виплатах, навчанні, реєстрації майна. Та місцеві ігнорують “державу”. Не працює й примус, коли українців без паспорта зупиняють на блок-постах, проводять рейди селами й т.і.”, – інформують в ЦНС.

Новини про паспортизацію РФ

Українці відмовляються отримувати російське громадянство на тимчасово окупованих територіях. Попри значні труднощі більшість громадян України ігнорують ініціативи загарбників з паспортизації.

Нещодавно ми розповідали, що росіяни з початку 2024 року відмовлятимуть у медичному обслуговуванні українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ.

Також ми писали про те, що у своїх методах з примусової паспортизації окупанти використовували місцевих зрадників. Так, нещодавно було оголошено про підозру чотирьом мешканкам Херсону, які нав’язували російські паспорти українцям під час окупації міста.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

About The Author